Saturday, September 27, 2008

Kene Tag!!! [sis laini suruh]

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....

3hari yang lepas bi telah di tagged oleh kak laini..kak laini ni one of member kat forum bi slalu lepak..die org sabah bah...dah berkahwin(not avaiable)...hehe...

kali ni tag tentang raya..huhu..seriously,raya ni bi tak happy sgt...sbb 6 of october bi da de paper..huhu...hampeh..

b4 pape,bi skank da berada di ipoh,di rumah sepupu bi..

erm..

Tag Raya
We Start Here Again...

1. Berapa pasang baju raya Saya tahun ni dan apakah color tersebut?
huhu..tak beli pape..bi pas kat mak bi,terpulang la nak beli ape pun..bz skit bulan pose ni..byk tul kje n tak de rs langsung nak shoping..bju melayu waner biru rsye..haha..lum tgk lagi baju ye..next raya akan ku raya puas2 sbb raya depan amat bermakna bg ku..hehe..


2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran Saya?
nasi impit, kuah kacang, lemang, rendang ayam & lembu, acar(org perak kate acor) dan ape lagi ek..ade tp bi lupe la..nasihat pada semua, setelah sebulan penat lelah lapar kite berpuasa, jadi di hari raya ni makan la puas2 ye, kita topup lik untuk sebulan tu(nasihat tak bagus ni,tak digalakan ikut)..ekeke..

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
adeh...biskut ape ek..cmne nak mkn biskut favourite bi sbb bile taye biskut yang bi suke tu,diorg jwb "dah bis kut" hehe.. ;p

4. Brapa banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
hoho..masih layak untuk menerima duit raya..lum lagi layak tuk memberi duit raya..haha..(student lagi)

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
memenuhkan perut dgn makanan yang ada.tgk tv.tp kdg2 pas isyak tu ade la bace doa selamat skit(jemaah dr masjid dtg,sedara jugak la)..selain ye lepak ngn keluarga,sedaramara dan spupupupu bi..


erm..sampai disini je la..

sape nak bi tag?sape ek..nak tag kat blogmate yang baru kenal la..

senapang
miazai
snm
budak komputer
sakakun

4 comments:

snm said...

BI..tggu yeh..bz di dapur nih..tggu mlm2 sket baru smpt nk membalas kesemua tanda harga ni..chetttt...

BukiTiLMu ( BI ) said...

haha..

ok..

boleh..

tugas di dapur bi hanya bermula pda esok hari..

itupun di kawasan lua dapur.

aktiviti membakar lemang sampai hangus dan memasak rendang megunakan kawah(macam nak wat kenduri kwen je)..

;p

snm said...

dh siap tag awak BI :)

snm tu maksud nya
S - my full name
n - and
m - mr.snm's full name

ngerti?
blh jg jd ini
snm - full name skali dgn nama abah saya :)

21369 pulak birthday mr.snm dan saya :)

bukitilmu said...

owh...tu la maksud snm ek..

hehe..

erm..

harap raya ni raya yang best tuk snm disamping mr snm n famly..


hehe

;p