Monday, September 15, 2008

Die Adalah Sahabat

sahabat

kadang2 musuh
kadang2 karib

kadang2 ketawa bersama
kadang2 menangis bersama

die memang penting bagi semua

die tempat mengadu
die tempat meluahkan
die tempat menyimpan rahsia

tapi

jangan silap pilih die

sebab

tak semua die boleh jadi die yang baik

bagiku

die lebih penting dari teman
teman yang dikatakan menjadi teman seumur hidup
teman yang berkali-kali berjanji untuk hidup bersama
sedangkan kite tidak tahu kesudahannya

die lebih penting dari teman

janganlah hilang die disebabkan teman
adam ataupun hawa
die adalah die
tidak lebih dari die

selagi belum diijab kabul
hargailah die sebaiknya
adam mahupun hawa
tidak lebih
hanya sekadar die

die adalah die
die adalah sahabat

maka
die tetap die selamanya
sahabat selamanya

DIE ADALAH SAHABAT

~nukilan bi~


p/s=khas buat sahabat bi yang anggap bi sebagai sahabat

11 comments:

shikin said...

hmmmm....
betul2...
jaga lah hubungan sesama insan sebaik2 nye...
jangan lah disebabkan hal kecil, putus segalanya...
huhuhu...
x sukanye bile ingat mende ni...

BukiTiLMu ( BI ) said...

ingat ape yer cik syikin?

de pape yg meyedihkan?

shikin said...

hehehe...
pasal teman la...
x kira laki @ perempuan...
huhuhuhu....

BukiTiLMu ( BI ) said...

hehe..

betul tu...

shikin said...

hmmm...
betul kan apa yg sy cakap...
kadang2 dah tawar hati nak berkawan...
tp x leh, tanpa kawan x best gak idop..
hehehe...
kadang2 kawan ni gak yg bnyk tolong...
terus terang sy cakap sy rasa bertuah dapat kenal ngan ana dan juga awak...
thanks pada korg sbb jadi kawan yg baik pd sy ye...

BukiTiLMu ( BI ) said...

jgn la tawar ati tuk berkawan..

kite g mane2 pun mesti kne de kawan kan..

sm2..

sy hargai kwn2 yg hargai sy..

thanks jugak cuz memahami kami..
hehe..

shikin said...

memahami korg...?
mcm mana tu...?

BukiTiLMu ( BI ) said...

tah...

bi pun tak paham...
hehe...


ye la...
nak jadi sahabat yang baik kene la memahami antara satu sama lain kan....



;)

shikin said...

hahahaha...
ye la tu...
betul2...
seorg kawan yg baik adalah memahami kawan yg lain...

Fairul said...

BTOL BTOL...SAYA STUJU BI...KNAPA SAYA STUJU???

SEBAB BI ADALAH "DIA" BAIK KU...

"DIA"MU...
FAIRUL

shikin said...

Fairul ni yg kawan awak yg study kat uitm shah alam ni ke..?
yg ambik meki tu ek..?